top of page

Sticla lui Klein

 

„Mi-ai scris într-o noapte că ai adormit cu mine în gând. Tu ai fost în gândurile mele multe nopţi înainte şi în fiecare noapte de atunci.

Ai crezut apoi că toate cuvintele mele sunt goale, dar că te bucuri să le primeşti. Cuvintele pe care ţi le-am scris s-au adunat în mine în timp, cu fiecare zi în care te vedeam la birou, pe holuri sau aiurea. M-am luptat îndelung să te uit, să nu te văd, să nu te doresc... Când am primit mesajul de la tine ţi-aş fi răspuns imediat cu toate cuvintele pe care le adunasem. Dar m-am temut.

Mi-ai dat speranţe, apoi m-ai respins, apoi te-am simţit vibrând cu mine odată.

Am înţeles din toate astea că te zbaţi să învingi cu raţiune ceea ce vine din inimă. Cred cu tărie că în inima ta este ceva, am simţit asta cu sufletul atunci când te îmbrăţişam, când te iubeam şi răspundeai cu iubire şi pasiune.

Te rog doar atât: nu mă mai respinge. Dă-mi un semn, oricând vei simţi tu că eşti pregătită, oricând vei decide să încetezi lupta pe care o duci cu tine însăţi.

Darius”

Cum e să te pierzi în drama creată de mintea ta pentru a înnăbuşi dorinta inimii? Care îţi sunt conversaţiile din minte, când, deşi ai întâlnit iubirea minunată după care tânjeai, te ascunzi de ea şi consideri că prioritare sunt prejudecăţile, părerile familiei şi cunoscuţilor, trecutul? Cum e să porţi apoi cu tine toată suferinţa pe care singur ţi-ai provocat-o? Cum e să nu-ţi permiţi iubirea şi bucuria de a trăi aşa cum vrei?

Iată câteva întrebări care se nasc, inevitabil, în mintea oricărui cititor al acestei cărţi. „Sticla lui Klein” nu este doar povestea unor oameni care se iubesc pătimaş, a unei femei care se zbate în ea însăşi şi a unui bărbat care respinge iubirea şi adevărul, ci este provocarea de a conştientiza limitele pe care fiecare dintre noi şi le-a pus în viaţă. Este o adevărată călătorie interioară, o cale de descoperire a curajului de a fi noi înşine şi de a face alegeri în acord cu inima noastră.

Nicoleta Svarlefus (consilier de dezvoltare personala si spirituala)

 

Să găseşti forma în care exteriorul să se muleze perfect pe interior, iar interiorul să ţină apele lumii în matcă, este o misiune imposibilă chiar şi pentru designerii cei mai versaţi şi ancestrali. Să treci peste barierele beletristicii şi să laşi cuvântul să vorbească în numele tăcerii este o provocare pentru zilierii veşniciei, cei ca noi…

Anca Oprescu (scriitoare)

MY BOOKS
bottom of page